Οι Πράσινοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους κατά των εξορύξεων στην Ελλάδα ξεκινώντας από την Ήπειρο

Posted: 24/06/2020 in Uncategorized

press-conference-thess-768x459

JohnVellisPHOTO

«Ως Πράσινοι, έχουμε ξεκάθαρη θέση ότι τα ορυκτά καύσιμα, όπως και η πυρηνική ενέργεια, δεν είναι η λύση στο ενεργειακό ζήτημα αλλά αντίθετα το πρόβλημα. Οι εξορύξεις είναι ζημιογόνες για το περιβάλλον και προκαλούν σημαντικά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων, στην τοπική οικονομία αλλά και στη δημοκρατία. Φέρνουν κέρδη για τις πολυεθνικές αλλά αυξάνουν τους κινδύνους για πολεμικές εμπλοκές και ενισχύουν τους στρατιωτικούς ανταγωνισμούς.

Η Ήπειρος έχει καταφέρει να κρατήσει ένα μεγάλο μέρος του φυσικού της περιβάλλοντος αλώβητο. Έχει σημαντικές περιοχές που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα Natura 2000 και πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά. Έχω διαβάσει θλιβερά δημοσιεύματα, με πανηγυρισμούς για την «ανάπτυξη» του τόπου. Μια πρακτική των ενεργειακών κολοσσών για να «απαλύνουν» τις αντιδράσεις, είναι τα fake news για τις επιπτώσεις και τα «δωράκια» σε παράγοντες και ΜΜΕ. Ως Ηπειρώτης, έχω ζήσει τις αυθαιρεσίες των εταιρειών που γίνονται επιθετικοί σε όσες και όσους δεν αποδέχονται την «αποικιοκρατική» αυτή πραγματικότητα.

Οι Πράσινοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους κατά των εξορύξεων στην Ελλάδα ξεκινώντας από την Ήπειρο. Με ενημέρωση, στήριξη, διαμαρτυρία και συνεργασία με τα τοπικά κινήματα που θέλουνε την Ήπειρο πράσινη, καθαρή και έτοιμη να πετύχει μια βιώσιμη ευημερία για όλους και όχι μια δήθεν ανάπτυξη, που θα την καταστρέψει».

Γιάννης Βέλλης,
ταμίας των Πράσινων / Γραμματεία
(Ήπειρος)

Kikou

«Ως μέλος των Πράσινων με καταγωγή από την Ήπειρο θεωρώ πολύ σημαντική τη δραστηριοποίησή μας στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Οι εξορύξεις απειλούν τα οικοσυστήματα και το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, υπονομεύουν τον τουρισμό της Ηπείρου και θυσιάζουν το μέλλον μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ήπειρο στο έλεος της εκμετάλλευσης.

Οι Πράσινοι είναι κοντά στην τοπική κοινωνία. Προχωρούμε με δράσεις: περιοδείες, ενημερώσεις και συναντήσεις με φορείς κατά των εξορύξεων. Δηλώνουμε το παρών και ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσους εναντιώνονται σε αυτή την απειλή».

Όλγα Κήκου
μέλος των Πράσινων,
διευθύντρια της οργάνωσης «Compassion in World Farming».

dellis[1]

«Είμαστε Οι Πράσινοι Της Αυτονομίας!»

«Είμαστε οι Πράσινοι της αυτονομίας!»

 

Σχολιάστε