«THESPROTIA». O προορισμός

Posted: 29/10/2017 in Uncategorized

thesprotia

Η Θεσπρωτία, είναι ο τόπος καταγωγής μου και ίσως ο πρώτος λόγος που αποφάσισα να δημιουργήσω την ιστοσελίδα «THESPROTIA». Ο προορισμός.

Home


Με την Ήπειρο ασχολούμαι αρκετά χρόνια, ως δημοσιογράφος, φωτογράφος, λογοτέχνης. Περισσότερο, ως απλός περιηγητής που θέλει να γνωρίσει τον τόπο, σ’ όλες τις εποχές, με διαφορετικούς ανθρώπους, μέρη ξεχασμένα ή πολυσύχναστα.
Αυτό θα προσπαθήσω να μεταφέρω, ευελπιστώ επιτυχώς, σε κάθε άρθρο, σε κάθε εικόνα, σε κάθε σχολιασμό, για τη Θεσπρωτία. Με σεβασμό στις λαογραφικές παραδόσεις, την ιστορία της περιοχής, το περιβάλλον, τις ανθρώπινες σχέσεις με τις μεταβολές τους μέσα στο χρόνο.
Η Θεσπρωτία, πιστεύω ότι μαγεύει από μόνη της τον επισκέπτη. Συνδυάζει βουνό, κάμπο, ποτάμια, λίμνες, θάλασσα και τόσα άλλα, αρκετά απείρακτα από τις επικίνδυνες παρεμβάσεις του ανθρώπου. Σ’ αυτά θα είμαι μαζί σας, μέσα από την ιστοσελίδα αυτή.
Αλλά και σε εκείνα που ο άνθρωπος ξεχνάει τον προορισμό του και καταστρέφει τα πάντα, για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του ή την αγάπη του για το κέρδος και μόνο αυτό. Εκεί, με παρεμβάσεις μου, θα τονίζω το πρόβλημα και με κάθε μέσο θα επιδιώκω στην επίλυσή του.
Ο συνδυασμός επίσκεψης στα πάτρια εδάφη, σ’ ένα αγαπημένο μέρος της Ηπείρου, ή απλά ως μέρος μιας ενδιάμεσης διαδρομής, για επαγγελματικούς σκοπούς, για τουρισμό, ιδιαίτερα εναλλακτικό, θα ενθουσιάσει τον επισκέπτη.
Σας προσκαλώ σ’ ένα διαδικτυακό ταξίδι, πιστεύοντας ότι η Θεσπρωτία, μπορεί να είναι ο προορισμός, σ’ ότι αναζητεί κανείς. Περισσότερο ή λιγότερο. Το ταξίδι, αρχίζει.
Γιάννης Βέλλης
thesprotia@gmail.com

Σχολιάστε